Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog dva kaznena djela pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1978. i 1962.) zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona. (24. 12. 2010.)

Istražni zahtjev je podnijet kako bi se u tijeku istrage utvrdilo je li 2. lipnja 2008. prvoosumnjičenik zajedno i po prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatom muškom osobom, u cilju da liše života D. M. prišli mu s leđa u Remetinečkoj ulici ispred kućnog broja 7 u Zagrebu, te ga više puta snažno metalnim cijevima udarali po glavi. S udaranjem su nastavili i kada je D. M. pao na tlo a prestali su po nailasku prolaznika i pobjegli. Tom je prilikom D. M. zadobio više teških tjelesnih ozljeda. Ujedno, istražni je zahtjev podnijet kako bi se u tijeku istrage utvrdilo jesu li prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik i zasad nepoznata muška osoba 17. rujna 2008. u Zagrebu, zajedno i po prethodnom dogovoru da liše života J. G.; a nakon što je drugoosumnjičenik tog dana pratio njegovo kretanje i to dojavio prvoosumnjičeniku; prvoosumnjičenik zajedno sa nepoznatom muškom osobom, nakon što ih je drugoosumnjičenik osobnim automobilom dovezao do parkirališta u Plivskoj ulici, izišli iz automobila te s pripremljenim metalnim cijevima pričekali nailazak J. G., i u trenutku kad je J. G. krenuo prema parkiralištu prišli mu s leđa i metalnim cijevima ga više puta snažno izudarali po glavi i tijelu.
Protiv obojice osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora temeljem zakonske osnove opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočinitelje, opasnosti od ponavljanja djela i težine djela.