Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 24-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provedenih dokaznih radnji podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 99. st. 1. i 4. u svezi čl. 33. KZ-a, kaznenog djela sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl. 317. st. 1. KZ-a, te kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. u svezi čl. 190. st. 1. KZ-a. (25. 1. 2013.)
Optužnicom se 24-godišnjaka tereti da je 24. listopada 2012. u Zagrebu upravljao osobnim vozilom dok je 28-godišnjak kroz otvorena suvozačeva vrata bio nagnut kroz otvor vozila. Kada se ispred njegovog vozila zaustavilo službeno policijsko vozilo i policijski službenici su mu  prilazili radi utvrđivanja njegovog i identiteta 28-godišnjaka te sprečavanja u počinjenju kaznenog djela zlouporabe opojnih droga; okrivljenik je u nakani da ih u tome onemogući te ujedno pristajući da teško tjelesno ozlijedi 28-godišnjaka, automobilom naglo krenuo unazad te 28-godišnjaka zahvatio otvorenim suvozačevim vratima i povlačio oko sedam metara, sve do udara rubom vrata u betonski stup, kada se 28-godišnjak uspio odmaknuti od vrata. Okrivljeni je potom, usprkos naredbama policijskih službenika da se zaustavi, naglo krenuo prema njima. Policijski službenici su uspjeli izbjeći nalet a okrivljeni je pobjegao sa mjesta nesreće.
Ujedno ga se tereti da je od listopada 2011. do 24. listopada 2012. u Zagrebu, u najmanje tri navrata predao 27-godišnjaku na konzumaciju "joint" ispunjen mješavinom duhana i marihuane.
Predloženo je da se temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a protiv okrivljenog produlji istražni zatvor koji je ranije određen rješenjem Županijskog suda u Zagrebu.