Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 18-godišnjak zbog teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je ispitalo mlađeg punoljetnog hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (25. 8. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je oko 2,15 sati 22. kolovoza 2015., zajedno s više drugih mlađih muških osoba, kod jednog kluba na adresi Trnjanski nasip bb, prišao 19-godišnjaku i udarili ga šakom u predjelu glave. Kada je oštećenik (1996.) pobjegao do Mosta slobode, sustigli su ga i srušili na tlo te ga udarali rukama i nogama po tijelu, a zatim mu nožem posjekli jaknu u predjelu leđa. Osnovano se sumnja da je 18-godišnjak potom na prste stavio više metalnih prstenova i udarao ga šakom u predjelu glave pri čemu je  19-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu (krvarenje u mozgu).
Državno odvjetništvo je sucu istrage predložilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odbio je prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora te je osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku na udaljenost manju od pedeset metara i obveze javljanja nadležnoj policijskoj postaji svakog prvog ponedjeljka u mjesecu (članak 98. stavak 1. i 2. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku).