Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv L. J. zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je 5. rujna optužnicu protiv hrvatskog državljanina L. J. (1984.) zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u vezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3.  Kaznenog zakona. (27. 9. 2011.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 17,15 sati 3. lipnja 2011. u Zagrebu, na kolniku Lelijske ulice kod kućnog broja 26, u cilju da ga usmrti, iz pištolja nepoznate marke i kalibra ispalio najmanje četiri hica prema oštećenom D. P., ali ga nije pogodio. U trenutku pucanja unutar vatrene linije kolnikom Lelijske ulice kretala se Z. B. u pratnji djece (2003. i 2008.), a dva su ispaljena hica pogodila osobni automobil zaustavljen u toj ulici ispred kućnog broja 23 u kojem se kao vozač nalazio R. P. Jedan je hitac pogodio osobni automobil koji je bio parkiran ispred kućnog broja 40A. Okrivljenika se tereti da je svojim postupanjem ugrozio tjelesni integritet navedenih osoba.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.