Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 43-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (28. 1. 2020.)

Okrivljenika se tereti da je 1. listopada 2019. oko 17,10 sati u sobi dnevnog boravka obiteljske kuće u Svetom Ivanu Zelini, prvo verbalno napao svoju majku vrijeđajući ju, a potom je na kratko izašao iz sobe te se vratio noseći u ruci veći nož i, u namjeri da je usmrti, krenuo prema majci zamahnuvši nožem prema gornjem dijelu njezinog tijela. Oštećenica je u tom trenutku podigla svoju lijevu ruku kako bi se zaštitila pa ju je okrivljenik oštricom noža uboo u predio stražnje strane lijeve nadlaktice prema pazušnoj strani i zadao joj tjelesnu ozljedu (ubodno-rezna rana stražnje strane lijeve nadlaktice u pazušnoj strani).
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora na temelju istog zakonskog osnova.