Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 35-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 1. i 2. Kaznenog zakona (posebno ranjive žrtve, na okrutan način). (28. 11. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 35-godišnjak u vremenu od 21,30 sati 23. studenog do 07,00 sati 24. studenog 2018., nasilno ušao u obiteljsku kuću na adresi III. Struge 34 u Zagrebu, i to u vrijeme dok su u njoj, svaki u svojoj sobi, spavali M. M. i S. M.
Osnovano se sumnja da je prišao 77-godišnjoj, slabo pokretnoj M. M. i nožem joj zadao opsežnu reznu ranu u predjelu vrata te nanio ozljedu uslijed koje je oštećenica preminula na mjestu događaja, te da je oštećenom S. M., ranjivom zbog teže duševne smetnje, istim nožem zadao opsežnu reznu ranu u predjelu vrata koja je također dovela do smrtnog ishoda na mjestu događaja.
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik nakon toga otišao u svoju kuću, koja se nalazi na istoj adresi, i očistio nož od tragova krvi, a zatim oko 07,00 sati nož odbacio u kontejner za plastični otpad na okretištu autobusa "Struge", i odmah ušao u autobus ZET-a koji je prometovao na liniji 217 te se odvezao iz naselja Struge. 

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.