Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Odbijena revizija tužitelja

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je reviziju tužitelja Šezdesetšeste pukovnije, Zadruga za izgradnju prometnica Zagreb, podnesenu protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu kojim je potvrđeno rješenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu o odbacivanju tužbe tužitelja radi isplate. Rješenje je doneseno 10. veljače. 2016. a zaprimljeno 28. srpnja 2016. (29. 7. 2016.)

Prema odredbama Zakona o parničnom postupku osoba koja namjerava podnijeti tužbu protiv Republike Hrvatske dužna je prije podnošenja tužbe obratiti se sa zahtjevom za mirno rješenje spora nadležnom državnom odvjetništvu, a zahtjev za mirno rješenje spora mora sadržavati sve što mora sadržavati i tužba.
U zahtjevu za mirno rješenje spora koji je tužitelj u listopadu 2005. godine uputio tuženiku (Republici Hrvatskoj zastupanoj po Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu) postavio je zahtjev za naknadu štete za izvedene radove na Jadranskoj autocesti, autocesti Zagreb-Varaždin i autocesti Rijeka-Karlovac no taj zahtjev nije sadržavao i zahtjev za isplatu 13,584.800,00 kuna za obavljene radove na Vojarni "Croatia", pa su niži sudovi, prihvaćajući stav Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu da tužba ne sadrži točno određen zahtjev za isplatu, tužbu odbacili kao nedopuštenu, nakon čega je i Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio reviziju tužitelja.