Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 4. Kaznenog zakona. (29. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 27. listopada 2016. oko 17,30 sati u Ulici Cuglini na području Gornje Dubrave (Zagreb); ponukan ljubomorom i željom za osvetom nakon saznanja da je J. P. u vezi s njegovom bivšom nevjenčanom suprugom; došao u obiteljsku kuću obitelji P. u kojoj je zatekao V. P. (oca od J. P.) i I. P. (zatekao se u tom trenutku u kući), a koje nije poznavao do tada.
Budući da mu V. P. nije htio, na njegov upit, odgovoriti i otkriti gdje su okrivljenikova bivša nevjenčana supruga i njegov sin J. P., okrivljenika se tereti da ga je udario šakom u glavu i laktom odgurnuo I. P., a potom je; u namjeri da ih obojicu ubije; iz džepa izvadio nož koji je donio sa sobom te naizmjenično zadao više ubodnih rana obojici muškaraca u predjelu trupa. Obojica oštećenika su preminula odmah na mjestu događaja.

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.