Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog ubojstva na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja, iz članka 111. stavak 1. točka 1. i 4. Kaznenog zakona. (29. 10. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 24. listopada 2018. između 20,30 i 23,43 sata, ušao u obiteljsku kuću u Bedekovčini i vlasnici kuće, na neutvrđeni način, nanio više ozljeda u vidu prijeloma četiri rebra te nagnječenja pluća. Osnovano se sumnja i da je neutvrđenim predmetom više puta udario žrtvu po glavi nanijevši joj ozljede (prijelom lubanje i krvarenje u moždanim komorama) uslijed kojih je preminula na mjestu događaja.
Postoji osnovana sumnja da je potom tražio novac radi čega je razbacao stvari po kući sve dok nije pronašao novčanik žrtve s dokumentima i bankovnim karticama, kao i ključ od ulaznih vrata kuće. Pronađene predmete uzeo je sa sobom i udaljio se iz kuće zaključavši za sobom ulazna vrata kuće. Okrivljenik je nakon toga, osnovano se sumnja, 24. i 25. listopada 2018. s otuđene bankovne kartice žrtve na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao sa žrtvinog računa novac u zasad neutvrđenom iznosu, ali ne manjem od 10.000,00 kuna.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.