Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 58-godišnjakinje zbog više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 2. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela krivotvorenja službene isprave iz članka 312. stavak 1. KZ-a/97. (30. 3. 2016.)

Okrivljenicu se tereti da je od 10. prosinca 2009. do 22. studenog 2011. u Zagrebu, kao zaposlenica jedne banke u Zagrebu raspoređena na poslove voditeljice; u cilju da se okoristi; bez znanja i naloga devetero klijenata banke disponirala njihovim deviznim i kunskim novčanim sredstvima obavljajući uplate na račune i isplate s njihovih računa kunske i devizne štednje, a pritom krivotvorila potvrde o obavljenim transakcijama osobno ih ispunjavajući, potpisujući ih imenima klijenata i ovjeravala ih žigom banke. 
Tereti ju se da si je takvim transakcijama, bilo izravnim isplatama bilo isplatom sa računa klijenata a uplatom na račun bivšeg supruga, stekla protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 370.542,06 kuna te oštetila banku za iznos od 393.294,42 kune.