Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru
Ispitan 73-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru ispitalo je hrvatskog državljanina (1943.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. u vezi s člankom 87. stavkom 21. Kaznenog zakona. (30. 11. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 73-godišnjak oko 05,00 sati 6. studenog 2016. u Zaboku; u nakani da ustraši novinara i predsjednika jednog društva zbog izražene netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti koje obavljaju odgovorne društvene funkcije u Republici Hrvatskoj; sa svog mobilnog telefona na mobilni telefon oštećenika poslao dvije prijeteće SMS poruke, a potom je 20. studenog 2016. ponovno poslao SMS poruku u kojoj mu prijeti smrću. Navedene SMS poruke su kod oštećenika izazvale ozbiljan i opravdani osjećaj uznemirenosti i straha za vlastitu sigurnost.
Nakon ispitivanja, sucu istrage je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage usvojio u cijelosti. U ovom predmetu u tijeku je provođenje istraživanja.