Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 6. rujna podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, te kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavku 1. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (11. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 9. svibnja 2018. oko 19,15 sati u Ličkoj ulici u Zagrebu, u neubrojivom stanju zbog čega nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba s dvojicom muškaraca, drugom muškarcu nožem zadao osobito tešku tjelesnu ozljedu (ubodna rana prsnog koša). U daljnjoj nakani usmrćivanja spriječio ga je prvi muškarac tako da ga je udarcem ruke oborio na tlo, nakon čega mu je okrivljenik istim nožem zadao dvije ubodne rane u lijevu natkoljenicu. Oštećeni prvi muškarac uspio je okrivljeniku oduzeti nož i spriječiti ga u daljnjoj nakani ozljeđivanja.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog vjerojatnosti da bi zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo te da se okrivljenik uputi u bolnicu za osobe lišene slobode do okončanja kaznenog postupka.