Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. t. 4. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 10. 2013.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 00,40 sati 29. travnja 2013. u mjestu Brdovec; u nakani da liši života iz osvete D. J., jer je D. J. u ljubavnoj vezi s njegovom bivšom djevojkom i majkom njihovog djeteta; sa unaprijed pripremljenim nožem (mačeta) došao do ulaznih vrata stana u potkrovlju kuće, u kojem su se nalazili D. J. i njegova bivša djevojka te počeo lupati po ulaznim vratima sve dok ih ona nije otvorila. Uočivši da je do vrata prišao D. J., okrivljenik je nasrnuo na njega i u nekoliko navrata oštricom noža udario i zahvatio D. J. po glavi kao i šakama obje ruke nanijevši mu ozljede koje predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela do okončanja kaznenog postupka.