Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv troje okrivljenika zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osobe bez državljanstva (1972.), hrvatske državljanke (1997.) i državljanina Srbije (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona. (2. 5. 2016.)

Prema prethodnom dogovoru troje okrivljenika s još jednim nepoznatim muškarcem,  prvookrivljenicu se tereti da je oko 15,00 sati 15. prosinca 2015. u Zagrebu, u jednom caffe baru dogovorila sa oštećenikom pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu od 300,00 kuna te ga odvela do napuštene kuće u Zagrebu (u blizini Autobusnog kolodvora), a potom u jednu od prostorija u potkrovlju te kuće. Po njihovom dolasku, prvookrivljenik i trećeokrivljenik te nepoznati muškarac; koji su bili skriveni u navedenoj kući i očekivali njihov dolazak, su ušli u navedenu prostoriju te su sva trojica okrivljenika počela vikati na oštećenika i vrijeđati ga, govoreći da je drugookrivljenica trećeokrivljenikova djevojka. Ujedno, trećeokrivljenik mu je zaprijetio nožem tražeći da izvadi iz odjeće i torbe sve novce i vrijedne stvari te mu ih preda. Budući da oštećenik od straha nije reagirao, trećeokrivljenik mu je sam pretražio odjeću i torbicu, dok ga je prvookrivljenik više puta udario drvenom letvom po tijelu, a nepoznati ga je muškarac držao kako ne bi mogao pružati otpor.
Troje okrivljenika je; nakon što su oštećeniku uzeli novčanik sa 3.200,00 kuna, vozačku dozvolu i ručni sat vrijedan oko dvije tisuće kune; pobjegli iz navedene kuće oštetivši oštećenika za ukupan iznos od 5.200,00 kuna.