Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv 32-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv državljanina Bosne i Hercegovine te Hrvatske (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u vezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 99. st. 1. i 4. KZ-a u vezi čl. 33. st. 1. KZ-a. (3. 8. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak oko 22 sata 31. srpnja 2011. u društvu jedne osobe došao u prostorije mjesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva u Jalševcu Nartskom gdje su se sjedeći za stolom, uz ostale osobe, nalazili J. S. i njegov sin K. S., te je prišao J. S. i nakon što mu se obratio riječima odmah ga udario stisnutom šakom u predjelu glave, a kada mu je ovaj pokušao uzvratiti, preklopnim nožem kojeg je držao u desnoj ruci, a u cilju da ga liši života, zadao mu jedan ubod u području lijevog prsišta, s ozljedom pluća i pneumotoraksa a potom još jedan ubod u lijevu podlakticu.
Ujedno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik, u trenutku kad je sin K. S. htijući spriječiti dalji napad na oca uzeo drveni stolac i udario osumnjičenika više puta po glavi i tijelu, nožem kojeg je još uvijek držao u ruci, u cilju da ga teško ozlijedi, oštećenom K. S. zadao ubod nožem u području lijeve glutealne regije.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.