Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na presudu zbog odluke o kazni

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo žalbu zbog odluke o kazni na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je okrivljeni B. K. proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona te mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam godina, i zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a za počinjenje kojeg mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci, te je okrivljenik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i šest mjeseci. (6. 6. 2014.)

Okrivljenika se tereti da je 23. ožujka 2013. u caffe baru u Osječkoj ulici (Zagreb); nakon verbalnog i fizičkog sukoba s vlasnicom lokala zbog čega ga je vanbračni suprug vlasnice lokala zamolio da napusti lokal; iako svjestan da se u lokalu nalazi velik broj gostiju, iz pištolja kojeg je imao skrivenog u svojim invalidskim kolicima, ispalio metak prema šanku u blizini kojeg su sjedila dva gosta čime je ugrozio njihov tjelesni integritet, a potom i dva metka u trbuh i glavu vanbračnog supruga koji je od posljedica ranjavanja preminuo.
Žalba je izjavljena iz razloga što je ocijenjeno da su, s obzirom na okolnosti djela, utvrđene preblage kazne zatvora za svako pojedino djelo a potom posljedično, i da je okrivljenik osuđen na preblagu jedinstvenu kaznu zatvora.