Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 39-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (8. 5. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, nakon što se prethodno 6. svibnja 2017. godine oko 23,30 sati dovezao taksi vozilom iz Ivanje Reke u jedan stan u Zagrebu u kojem je neprijavljeno boravio; iz stana uzeo revolver s pripadajućim streljivom, koji je ilegalno nabavio i posjedovao, te se 7. svibnja 2017. godine u 00,09 sati dovezao taksi vozilom do tržnice Špansko, u blizinu jednog ugostiteljskog objekta u vlasništvu oštećenog S. I.
Osnovano se sumnja da je okrivljenik u navedenom ugostiteljskom objektu čekao oštećenika do 2,53 sati, a kada se oštećenik dovezao svojim osobnim automobilom i zaustavio na parkiralištu ugostiteljskog objekta, prišao je vratima vozača i; u nakani da ga zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa usmrti; u njega ispalio nekoliko hitaca iz spomenutog revolvera. Od ispaljenih streljiva, jedno zrno je pogodilo oštećenika u glavu i nanijelo mu teške i po život opasne ozljede.
Protiv okrivljenika je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.