Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1966. i 1973.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavak 1. Kaznenog zakona. (9. 4. 2014.)
Okrivljene supružnike se tereti da su oko 23,10 sati 7. siječnja 2014.; nakon što je drugookrivljenica prethodno uputila kćeri M. T. prijetnje zapaljenjem; dovezli se osobnim  automobilom do križanja Vrapčanske ceste i Ul. Potok u Zagrebu, te ušli u dvorište obiteljske kuće u vlasništvu M. H. G., gdje njihova kćer M. T. boravi kao podstanar i, s prethodno pripremljenim kanistrom u kojem se nalazio benzin, pričekali njen povratak. U trenutku kada su uočili kćer koja se približavala u društvu dvojice muškaraca, krenuli su prema njima. Drugookrivljenica je zaprijetila kćeri da će ju zapaliti i počela je udarati rukama po glavi i tijelu uslijed čega ju je srušila na pod, a istovremeno je prvookrivljenik polio dvojicu muškaraca i kćer benzinom govoreći da će ih sve zapaliti, te pokušavajući upaliti upaljač u neposrednoj blizini oštećenika, no u tome nije uspio.
Kada se oštećenica uspjela istrgnuti i pobjeći u kuću, okrivljenici su ušli za njom pri čemu je drugookrivljenica, u nazočnosti M. H. G., nastavila prijetiti da će ju "zapaliti, slomiti, potrgat" udarajući ju pritom po glavi i tijelu i čupajući za kosu, a prvookrivljenik je istovremeno držao kanistar sa benzinom i upaljač u ruci nad kćeri te prijetio zapaljenjem.
Optužnicom je ujedno predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela.