Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnjakinje zbog razbojništava

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je po primitku kaznene prijave i ispitivanja hrvatske državljanke (1966.) donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila deset kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. u vezi s člankom 51. Kaznenog zakona. (9. 6. 2014.)
Rješenjem o provođenju istrage okrivljenici se stavlja na teret da je od srpnja 2013. do 16. svibnja 2014. u Zagrebu, Bjelovaru, Ivanić Gradu i Sisku, u desetak navrata počinila kazneno djelo razbojništva na način da se prethodno maskirala perikom, šalom i naočalama te je tako maskirana ulazila u poslovnice za otkup zlata i srebra i u poslovnicu jedne pošte gdje je plastičnim pištoljem prijetila zaposlenim djelatnicama i od njih tražila da joj predaju novac. Zaposlenice bi joj, misleći kako se radi o pravom pištolju, u strahu za svoj život predavale okrivljenici zlato i novac, čime se okoristila za ukupno oko 75.000,00 kuna.
Temeljem prijedloga ovog državnog odvjetništva dežurni sudac istrage je protiv okrivljenice odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.