Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana 24-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatsku državljanku (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 1. i 2.  Kaznenog zakona. (9. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da od točno neutvrđenog dana od rujna 2015. pa do 5. lipnja 2017. na adresi stanovanja u Sesvetama, kao majka djeteta (2015.); iako svjesna da time ugrožava sigurnost i ispravan psihofizički rast i razvoj svoje kćeri; ne mareći za njenu nisku kronološku dob i nemoć, nije vodila potrebnu brigu o osnovnim prehrambenim i higijenskim potrebama djeteta te je učestalo dijete tijekom noći ostavljala bez nadzora, psovala i tukla. Osnovano se sumnja da je 5. lipnja 2017. oko 23,00 sata prijetila djetetu smrću te da bi se u jednom trenutku s djetetom u naručju bacila o zid uslijed čega je dijete zadobilo ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor.