Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (9. 12. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 6. prosinca 2016. oko 18,15 sati u jednom caffe baru u Zagrebu sjedio za stolom zajedno sa oštećenikom i konzumirao alkoholna pića te   nakon verbalnog i fizičkog sukoba s njim; a nakon što je oštećenik uzeo sa stola staklenu pepeljaru i udario ga u glavu; u cilju da ga liši života rekao mu da će ga upucati i potom iz pištolja ispalio hitac prema oštećeniku koje ga je pogodilo u lijevu potkoljenicu i nanijelo tešku tjelesnu ozljedu (prostrijelna rana lijeve potkoljenice). 
Osnovano se sumnja da je okrivljenik potom nasrnuo na oštećenika, srušio ga na pod držeći i dalje pištolj u ruci, a u daljnjoj realizaciji namjere spriječio ga je oštećenik koji mu je tijekom naguravanja na tlu uspio izbiti pištolj iz ruke. Okrivljenika i oštećenika su razdvojili policijski službenici koji su došli na mjesto događaja.

Sudac istrage odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.