Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 15. rujna 2016. ispitalo i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1984. i 1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i kazneno djelo omogućavanja trošenja droge iz članka 191. st. 1. Kaznenog zakona. (15. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik u točno neutvrđenom vremenu na točno neutvrđen način; protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje distribucije na ilegalnom narko tržištu; pribavio ukupno 46.958,50 grama droge marihuana, koju je skrivao i prepakiravao u jednoj garaži u Zagrebu i u dva osobna automobila. Osnovano se sumnja da je od tako pripremljene droge marihuana 14. rujna 2016. dio predao drugoj muškoj osobi radi trošenja bez naknade, dok je dio (2.130,00 grama) prodao drugookrivljeniku koji ju je kupio radi daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), a protiv drugookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv obojice okrivljenika 15. rujna 2016. odredio istražni zatvor.