Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog  državljanina (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. (18. 11. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. listopada 2016. u 9,56 sati u Zagrebu; zajedno i po prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem, u namjeri neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta; ušao u trgovinu te je nepoznati muškarac djelatnicama zaprijetio da je ovo pljačka i da mu predaju novac istovremeno držeći u desnoj ruci manju metalnu sjekiru uperenu prema njima. Nakon što je jedna djelatnica, uslijed straha za živote, otvorila registar blagajnu, muškarac je sam iz blagajne uzeo papirnati novac dok je okrivljenik stajao pored pulta te muškarcu govorio da puca u djelatnicu. Kad je nepoznati muškarac sjekirom razbio stakleno krilo vrata stalaže, okrivljenik je uzeo iz ruke te djelatnice slušalicu bežičnog telefona, izašao iz trgovine, odbacio slušalicu telefona te je nogom zgazio nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Istovremeno je nepoznati muškarac iz prethodno razbijene stalaže u trgovini uzeo 17 raznih mobilnih uređaja i udaljio se iz trgovine odnoseći u zajedničku korist mobilne uređaje i  novac u iznosu od 1.690,00 kuna oštetivši trgovinu za ukupno 20.780,00 kuna.
Na prijedlog državnog odvjetništva, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor temeljem zakonskog osnova opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.