Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka zbog više razbojništava

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 10. listopada podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja sedam kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona, dvanaest kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. KZ-a i jedno kazneno djelo razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavak 1. u svezi članka 34. KZ-a. (20. 10. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je navedena kaznena djela počinio u kontinuitetu od 22. veljače 2013. do 8. siječnja 2016. kad su ga uhitili policijski službenici, a počinio ih je na štetu više poštanskih ureda i više banaka na području Zagreba. Prilikom počinjenja kaznenih djela okrivljenik je koristio šalove, marame ili dijelove odjevnih predmeta radi maskiranja te plastični pištolj sve do travnja 2014. godine kada je za počinjenje kaznenih djela počeo koristiti plinski pištolj marke Zoraki i pištolje marke HS koje je oduzeo od zaštitara prilikom počinjenja kaznenih djela. Okrivljenika se tereti da je na opisani način otuđio ukupno 1,364.120,41 kuna.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor temeljem zakonskih osnova iz kojih je i određen (opasnost od ponavljanja djela) do okončanja kaznenog postupka.