Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka zbog tri razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog počinjenja tri kaznena djela protiv imovine razbojništvom iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (21. 7. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 9. travnja 2017. oko 20,15 sati; zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim muškarcem; maskirani ušli u jednu trgovinu na području Zagreba te uz prijetnju pištoljem zatražili od djelatnice novac. Okrivljenika se tereti da je iza radnog pulta uzeo ladicu registar kase u kojoj je bio novac i printer te su se obojica s novcem (ukupno 3.952,63 kuna) i otuđenim predmetima udaljili u nepoznatom smjeru oštetivši tako navedenu trgovinu za ukupni iznos od 5.353,63 kuna. Okrivljenika se tereti i da je 1. travnja 2017. u 20,56 sati, maskiran kapuljačom i s maramom preko lica, ušao u jednu trgovinu na području Zagreba te u djelatnicu uperio plastični pištolj tražeći novac što je ona u strahu za svoj život i učinila te mu predala 380,00 kuna, a okrivljenik je potom pobjegao u nepoznatom smjeru. Tereti ga se i da je 2. travnja 2017. u 20,36 sati, maskiran šilt kapom i s tkaninom preko lica te rukavicama na rukama, ušao u jednu trgovinu na području Zagreba te usmjerio u djelatnicu plastični pištolj naredivši joj da otvori blagajnu. Iz blagajne je uzeo 2.700,00 kuna gotovog novca i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Protiv okrivljenika je predloženo određivanje istražnog zatvora iz zakonskih razloga navedenih u članku 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku te izricanje sigurnosne mjere obveznog liječenja od ovisnosti iz članka 69. Kaznenog zakona.