Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na presudu zbog kaznene sankcije

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu na osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je optuženik M. B. proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina. (26. 2. 2015.)

U žalbi je istaknuto da je sud propustio cijeniti cijeli niz otegotnih okolnosti na strani optuženika te da izrečena kazna neće polučiti svoju svrhu, prije svega specijalne prevencije, te je predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske preinači presudu u odluci o kazni i izrekne optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju.

Optuženik je proglašen krivim da je 20. ožujka 2014., između 19,30 i 20,00 sati u Zagrebu, u stanu kojeg je koristila oštećena S. N.  s kojom je ranije bio u intimnoj vezi; u nakani da ju usmrti kako bi se domogao novca; oštećenu srušio na krevet te joj nasilno zapriječio dovod zraka i onemogućio disanje, a kad je prestala davati znakove života, prekrio joj je tijelo s više prekrivača, a glavu joj omotao prozirnom kuhinjskom prijanjajućom folijom i pokrio ju jastukom. Nakon toga je iz stana uzeo i mobitel u vlasništvu S. N. koji je potom prodao za iznos od 2.000,00 kuna, te njezinu karticu tekućeg računa jedne banke i njezinu kreditnu karticu, čije je PIN brojeve otprije znao, nakon čega ih je od 20. pa do 22. ožujka 2014. iskoristio u više navrata na bankomatima na području grada Zagreba odnosno podigao novac u ukupnom iznosu od 9.900,00 kuna.