Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 39-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1975.) kojem se kaznenom prijavom PU zagrebačke stavlja na teret da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je nakon ispitivanja ovo državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona na štetu djeteta (2006). (1. 4. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 15,20 sati 30. ožujka 2014. pod utjecajem alkohola (najmanje 3,22 g/kg alkohola u krvi) upravljao teretnim vozilom kolnikom ulice III. Kozari put II. odvojak, te zbog takvog stanja u kojem se nalazio nije se kretao sredinom prometne trake već je prešao u prometnu traku za suprotni smjer i pritom svojim vozilom naletio na dijete pješaka (2006.) koje je stajalo na zapadnoj polovici kolnika i uslijed naleta vozila palo na kolnik. Okrivljenik je nastavio vožnju te prednjim i stražnjim lijevim kotačem teretnog vozila prešao preko tijela djeteta koje je s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život prevezeno u KBC Zagreb gdje je istog dana preminulo.
Temeljem prijedloga ovog državnog odvjetništva dežurni sudac istrage je protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.