Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. t. 1. i 4. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 10. 2013.)

Okrivljenika se tereti da je iz koristoljublja i na podmukao način počinio navedeno kazneno djelo, i to oko 20,45 sati 16. lipnja 2013. u Zagrebu kad je; nakon što mu je I. D. kao starom znancu dozvolio da dođe u njegovu kuću i otušira se; po obavljenom tuširanju potajice, s leđa prišao I. D. koji je za to vrijeme sjedio u kuhinji leđima okrenut prema ulaznim vratima, te ga više puta snažno tzv. francuskim ključem udario po glavi. Udarajući ga tražio je od njega PIN za bankovnu karticu te da mu preda novac i zlato, a nakon što mu je I. D. rekao da nema zlata i neka uzme novac iz torbice, nastavio ga je udarati. Kada je oštećeni pao na pod, okrivljenik ga je nastavio udarati, a potom je iz stana prisvojio dva mobilna telefona, novčanik sa novcem, prometnu dozvolu za vozilo Audi A3 te karticu tekućeg računa kao i ključeve osobnog vozila.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela.