Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenja protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. KZ-a, sve u svezi članka 24. stavak 2. KZ-a/11. (2. 11. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 9. svibnja 2018. oko 19,15 sati u Zagrebu, u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svog postupanja uslijed sumanutog poremećaja, nakon prethodnog verbalnog i fizičkog sukoba, jednom oštećeniku zadao osobito tešku tjelesnu ozljedu nožem. Tom prilikom je, tereti ga se, i drugom oštećeniku koji ga je želio spriječiti, zadao ubodnu ranu vanjske strane gornjeg dijela lijeve natkoljenice te ubodnu ranu donjeg dijela lijeve potkoljenice, no taj ga je oštećenik uspio spriječiti u daljnjem postupanju tako što mu je oduzeo nož.
Protiv okrivljenika je stavljen zahtjev da mu se odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se produlji istražni zatvor.