Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjakinje zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. točka 1. u svezi s člankom 21. stavak 3. Kaznenog zakona/11. (13. 4. 2018.)

Okrivljenicu se tereti da je 28. prosinca 2017. u prijepodnevnim satima, u svom stanu u Zagrebu, pod utjecajem alkohola; a nakon što ju je oštećenik koji je također bio pod utjecajem alkohola počeo vrijeđati i tući, bacio ju na pod i udario ju nogom u lice; usmrtila ga na okrutan način u prekoračenju granica nužne obrane.
Prilikom fizičkog obračuna oboje su se uzajamno čupali za kosu, a okrivljenica je, tereti ju se, u tijeku odbijanja njegovog daljnjeg napada, u namjeri da ga liši života, uzela nož dužine oštrice 20 cm i zadala mu po glavi i tijelu 29 ubodnih i ubodno-reznih rana, 47 reznih rana te podljeve i rane razderotine. Brojne zadobivene ozljede u ukupnosti predstavljaju osobito teške tjelesne ozljede zbog kojih je oštećenik, pateći i trpeći intenzivne bolove, iskrvario i preminuo.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenice produži istražni zatvor temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.