Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 1., 2., 3. i 4. Kaznenog zakona. (24. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenik 22. veljače 2017. oko 21,30 sati u Zagrebu; nakon što je ranije tog dana, od 20,18 do 21,18 sati bio u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu sa svojom višegodišnjom bivšom djevojkom (1998.), prema kojoj se već i ranije nasilnički ponašao; dovezao kao suvozač osobnim automobilom oštećenice (ona je upravljala) do parkirališta ispred stambene zgrade u kojoj ona stanuje u Prilazu Svetog Josipa Radnika kbr. 16.
Znajući da je ona u vezi s drugim muškarcem i da više ne želi biti u kontaktu s njim te da je trudna, osnovano se sumnja da joj je osumnjičenik; u nakani da ju usmrti kako bi joj se zbog toga osvetio; kada je oštećenica zaustavila automobil na navedenom parkiralištu, nožem kojeg je donio sa sobom zadao više desetaka ubodno-reznih rana u području glave, vrata, prsnog koša, trupa, ruku i natkoljenica odnosno osobito teške i po život opasne ozljede, uslijed kojih je oštećenica preminula na mjestu događaja.

Sudac istrage je, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti djela.