Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 29-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (26. 10. 2018.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni kao pripadnik jedne navijačke skupine, 24. listopada 2018. godine oko 18,00 sati u Zagrebu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, vjerujući da je oštećenik pripadnik druge navijačke skupine, u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, najprije ga udario lijevom podlakticom u predio glave. Od siline udarca oštećenik je pao na tlo, te se osnovano sumnja da ga je osumnjičenik na tlu nastavio udarati nogom po glavi. Od zadobivenih je udaraca, osnovano se sumnja, oštećenik zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je odbio odrediti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega će Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ponijeti žalbu.