Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na osuđujući dio presude zbog odluke o kazni i na oslobađajući dio presude

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je optuženik K. K. proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti  iz članka 222. stavak 1. u vezi članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a žalba je podnijeta zbog odluke o kazni. (27. 10. 2014.)
Optuženik je proglašen krivim zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv sigurnosti počinjenog izazivanjem požara 19. svibnja 2013. oko 14,15 sati u obiteljskoj kući njegovih roditelja u  Sesvetama (Belovar, Prigorska ulica) kada su su otac optuženika i jedan od njegovih mld. sinova zadobili opekline koje predstavljaju teške tjelesne ozljede. Istom presudom, optuženik je oslobođen od optužbe da bi istog dana počinio i dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva na štetu policijskih službenika koji su tom prilikom zadobili opekline koje predstavljaju tešku i po život opasnu ozljedu.
Žalba je izjavljena zbog bitne povrede odredaba Kaznenog zakona i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da drugostupanjski sud ukine pobijanu presudu i predmet vrati na ponovno suđenje.