Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Zaprimljena osuđujuća presuda

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene rasprave pred Županijskim sudom u Karlovcu, zaprimilo presudu kojom je hrvatski državljanin (1962.) oglašen krivim zbog počinjena tri kaznena djela za koja mu je izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od trideset i jedne godine. (19. 4. 2019.)

Podsjetimo, optužnicom se 57-godišnjaku stavljalo na teret da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona, kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179.A KZ-a i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ-a. ( http://www.dorh.hr/kar18012016 )
Presudom je osuđeniku izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u maksimalnom zakonom predviđenom trajanju od tri godine, a od optuženika je oduzeto i vatreno oružje i streljivo pronađeno tijekom pretrage, te mu je produljen istražni zatvor.
Cijeneći da je optuženiku izrečena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od trideset i jedne godine, kao i adekvatna sigurnosna mjera, te da je oduzeto oružje i streljivo i produljen istražni zatvor, ovo odvjetništvo neće podnositi žalbu na donesenu i zaprimljenu presudu.