Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak i određen istražni zatvor

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinio dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama iz članka 190 stavak 2. i 3. Kaznenog zakona i kazneno djelo oduzimanja djeteta iz članka 174. stavak 1. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (25. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u svom stanu 23. listopada 2019. držao radi daljnje preprodaje količinu 276 grama droge amfetamin i 39 grama marihuane, i da je od kolovoza 2019. pa do 23. listopada 2019. putem djeteta (2002.) u više navrata izvršio prodaju droge marihuane u pakovanjima od po pet grama dvjema maloljetnim osobama čime su ostvarena obilježja kvalificiranog oblika kaznenog djela iz članka 192. st. 2. i 3. KZ-a pa postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo oduzimanja djeteta.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci stavljen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage u potpunosti je usvojio prijedlog državnog odvjetništva te je u odnosu na osumnjičenika određen istražni zatvor na temelju predložene osnove.