Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv D. P. zbog pokušaja teškog ubojstva i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina D. P. (1978.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 91. toč. 8. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl. 317. st. 2. KZ-a. (10. 3. 2010.)
Optužnicom se okrivljenika tereti da je 1. rujna 2009. u Varaždinu, u svom osobnom automobilu prevozio T. B., osobu koju su službenici Policijske uprave varaždinske tražili zbog njegovog uhićenja. Kada su policijski službenici prišli zaustavljenom automobilu radi utvrđenja identiteta osoba u vozilu i daljnjeg postupanja, okrivljenik je; u cilju da ih spriječi u tome; naglo i velikom brzinom krenuo vozilom unaprijed iako je više policijskih službenika stajalo uz vozilo, a jedan neposredno ispred vozila, pristajući da tog policijskog službenika tako i usmrti. Kako bi izbjegao nalet, policijski službenik je odskočio u stranu i izbjegao izravan udar dok je drugi policijski službenik zadobio tjelesne ozljede udarom vozila u nogu.