Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (16. 9. 2020.)

Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je 14. svibnja 2020. oko 17,30 sati u Zagrebu, od oštećenice zatražio da mu proda svoju supstitucijsku terapiju, a kada je ona to odbila vikao je na nju i prijetio da će se vratiti s nožem što je i učinio. Tereti ga se da je prišao oštećenici koja ja bila u društvu još triju osoba te ju, u namjeri da ju usmrti, uboo nožem nekoliko puta i zadao joj tjelesnu ozljedu (rezna rana glave i ramena, dvije rezne rane prstiju desne šake). U daljnjem okrivljenikovu napadu je spriječen te je u tom naguravanju pao na tlo.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produži istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).