Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona. (6. 3. 2020.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 16. siječnja 2020. u Biogradu na Moru, u cilju da se domogne novca, prišao oštećenici koja je stajala pored svog automobila u dvorištu obiteljske kuće, i uz prijetnju ubojstvom zatražio od nje novac te ju udario šakom u glavu pri čemu je ona pala na pod. Kad mu je oštećenica rekla da novac ima u vozilu, tereti ga se da je otišao do prednjeg dijela automobila i na suvozačevom mjestu pronašao te uzeo crnu okopojasnu torbicu u kojoj je bio novčani iznos od 51.000,00 kuna u raznim apoenima, kao i osobni dokumenti oštećenice. Okrivljenik je nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao iz dvorišta obiteljske kuće.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).