Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 30-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11. (9. 2. 2021.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 2. siječnja 2021. oko 19,20 sati, maskiran sa zaštitnom medicinskom maskom preko donjeg dijela lica, ušao u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva u Splitu i držeći u ispruženoj ruci kuhinjski nož zaprijetio zaposlenici (2000.) tražeći pritom novac. Zaposlenica je, u strahu za vlastiti život, iz registar blagajne i kutije ispod pulta izvadila novac u iznosu od 5.500,00 kuna i predala ga okrivljeniku. Okrivljenik se neposredno nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu oštetivši time trgovačko društvo za navedeni iznos. 
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s činjenjem kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).