Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 50-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je 4. rujna 2019. u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1969.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja iz članka 113. Kaznenog zakona. (5. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 2. rujna 2019. u Sesvetama, u vrijeme dok je sa svojom suprugom boravio u obiteljskoj kući, prvo se s njom verbalno, a potom i fizički sukobio i tom prilikom ju je odgurnuo uslijed čega je ona pala i pritom zadobila tjelesnu ozljedu od koje je preminula.
Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od  utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.