Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv sedam osoba zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je 3. srpnja istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv petorice hrvatskih državljana (1960., 1980., 1981., 1977. i 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona i dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. Kaznenog zakona. (7. 7. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da su si osumnjičenici od listopada 2009. do početka srpnja 2010. godine u Zagrebu međusobno prodavali opojnu drogu. Osnovano se sumnja da su si osumnjičenici bilo u jednom ili dva bilo u više navrata prodavali manje količine opojne droge ili heroina ili kokaina a neki su ju istovremeno i posjedovali. Šestoosumnjičenika i sedomoosumnjičenika sumnjiči se za posjedovanje kupljene droge.
Protiv prvoosumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.