Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 30-godišnjaka zbog prijetnje i teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 14. studenog 2019. podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona i zbog počinjenja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavak 1. KZ-a. (14. 11. 2019.)

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 12. listopada 2019. oko 22,25 sati u Zagrebu, ispred jednog zagrebačkog hotela prišao oštećeniku i uputio mu prijeteće riječi koje su kod njega izazvale strah za vlastiti život te ga potaknule na obrambenu reakciju pa je okrivljenika udario šakom u glavu. Okrivljenik je potom, tereti ga se, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, oštećenika u više navrata udario šakom u glavu uslijed čega je on pao na tlo gdje ga je nastavio udarati šakom. Oštećenik je uslijed udaraca i pada zadobio teške tjelesne ozljede.
Ovo je državno odvjetništvo predložilo u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor koji mu je bio određen iz zakonske osnove članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.