Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1986. i 1972.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (15. 7. 2013.)

Okrivljenike se tereti da su oko 17,45 sati 17. siječnja 2013. u Dugom Selu, zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem, maskirani kapama s prorezima za oči, pozvonili na ulazna vrata obiteljske kuće a kad im je P. V. otvorio vrata, nepoznati muškarac ga je pošpricao suzavcem po očima dok ga je drugookrivljenik udario pištoljem po glavi. Uguravši ga u kuću, ljepljivom su mu trakom vezali ruke i glavu, a noge vunenim šalom, te je drugookrivljenik prijeteći pištoljem prema P. V. tražio da im kaže gdje se nalazi novac.
Istovremeno, prvookrivljenik i nepoznati muškarac su otišli u kuhinju gdje je muškarac pošpricao K. V. po očima te su je srušili na pod i također vezali ljepljivom trakom, poslije čega im je P. V. rekao gdje se nalazi novac. Prvookrivljenik je uzeo 37.000,00 eura kao i veću količinu zlatnog nakita, a nakon toga su sva trojica pobjegla iz kuće.
Prvookrivljenik se nalazi na slobodi, dok je u optužnici, u odnosu na drugookrivljenika, predloženo da se istražni zatvor produlji temeljem istog zakonskog osnova zbog kojeg je i određen odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela.