Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica okrivljenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja u svojstvu okrivljenika dvojice hrvatskih državljana (1987. i 1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (28. 9. 2020.)

Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja, državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage obojice okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo.

Postoji osnovana sumnja da su obojica okrivljenika, zajedno i po dogovoru, prethodno na području druge države pribavili više od 36 kilograma droge marihuana koju su namjeravali prodati na ilegalnom narkotržištu. U vozilu kojim je upravljao prvookrivljenik (1987.) 25. rujna 2020. u Zagrebu pronađena su  34 paketa droge u koja je bila upakirana prethodno pribavljena droga marihuana. Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik (1990.) u obiteljskoj kući na području grada Zagreba drogu sakrivao, vagao, prepakiravao i dodavao punila za povećanje mase pa je tako kod njega 25. rujna 2020. pronađeno više od osam kilograma droge marihuana, 13.465,00 grama raznih punila, aparat za vakumiranje i dvije digitalne vage, te veći novčani iznosi u eurima i kunama za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti  od ponavljanja kaznenog djela (članak 123.stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i obojici okrivljenika odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.