Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 31-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 29. kolovoza dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1988.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (29. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom srpnja 2019. godine u Zagrebu, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog hrvatskog državljanina izazove uznemirenost i strah, ušao u otvoreno dvorište u kojem je bilo više osobnih automobila, a među njima i osobni automobil oštećenika, te u njega stavio plastični eksploziv. Oštećenik je potom, koristeći svoje vozilo, u njemu pronašao eksploziv, a što je kod njega izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za njegov život i tijelo.
Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.