Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica okrivljenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika državljanina Republike Srbije (1957.) i državljanina Republike Sjeverne Makedonije (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (7. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika, zajedno i prema prethodnom dogovoru, na području Švicarske nabavili oko 2200 grama droge heroin, koja je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu. Tako nabavljenu drogu, pakiranu u četiri paketa i skrivenu u osobnom automobilu stranih registarskih oznaka, okrivljenici su, osnovano se sumnja, prokrijumčarili u Republiku Hrvatsku.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja obojice okrivljenika, 2. studenog 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor obojici okrivljenika po predloženim zakonskim osnovama.