Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 45-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1974.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela prostitucije iz članka 157. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona. (9. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 2. travnja 2019. do 8. svibnja 2019. u Zagrebu, radi stjecanja nepripadne materijalne dobiti od pružanja spolnih usluga drugih ženskih osoba, putem oglasa pronalazio ženske osobe koje bi to obavljale te dio iznosa od zarade predavale njemu, a dio zadržavale za sebe. U tu svrhu je, osnovano se sumnja, objavljivao oglase na internetskim stranicama navodeći brojeve telefona ženskih osoba koje pružaju usluge masaže i uz njih prilagao slike obnaženih ženskih osoba. Na taj je način angažirao više ženskih osoba koje su se javljale na oglašene brojeve telefona i potom u unajmljenom stanu u Zagrebu pružale te usluge klijentima te su dio zarade od pruženih usluga predavale njemu, a dio zadržavale za sebe.
Ovo državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu  istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je odbio određivanje po drugom osnovu.