Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  pet  kaznenih  djela protiv opće sigurnosti, i to četiri kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i jedno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u svezi s člankom 215. stavak 1. KZ-a. (14. 2. 2020.)

Osnovano se sumnja da je okrivljenik u studenom 2018. godine i u studenom 2019. godine na području Zagreba, došao do nekoliko parkirališta na kojima se nalazio veći broj parkiranih vozila raznih marki i godina proizvodnje, i otvorenim plamenom zapalio više parkiranih vozila te tako izazvao požare na vozilima.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika, nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od  ponavljanja kaznenog djela (članak  123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.