Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske, Kraljevine Nizozemske i Švicarske (1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 90. Kaznenog zakona/97. (30. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. srpnja 1999. oko 22,30 sati u Zagrebu (Ivekovićeva ulica 17), zajedno s dvojicom nepoznatih počinitelja, sukladno prethodnom dogovoru da zajednički usmrte oštećenika, pričekali ga u haustoru stambene zgrade pri njegovu povratku na adresu stanovanja. Kad je oštećenik ušao u zgradu, iz automatskog su oružja ispalili prema njemu više streljiva kojom prilikom je oštećenik zadobio brojne strijelne ozljede glave i tijela i od kojih je preminuo na mjestu događaja.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženog osnova.