Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice hrvatskih državljana (1988., 1987. i 1988.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (23. 7. 2013.)
Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici oko 2,30 sati 21. srpnja 2013. u dvorištu vikend kuće u Zagrebu, u vlasništvu N. H.; u kojoj se te noći održavala proslava rođendana druge osobe i kojoj su prisustvovala i trojica osumnjičenika; nakon verbalnog a potom i fizičkog sukoba između drugoosumnjičenika i vlasnika, a na stranu drugoosumnjičenika su se umiješala druga dvojica osumnjičenika, te su u zajedničkom fizičkom napadu, u namjeri da liše života N. H., srušili ga na tlo i snažno izudarali rukama i nogama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške tjelesne i po život opasne ozljede. Trojica osumnjičenika su pobjegla iz vikend kuće ostavivši teško ozlijeđenog N. H. na podu.
Protiv trojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja djela, koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.